Gledališki abonma

Za ljubitelje gledališke kulture našim občanom od leta 2013 ponujamo gledališki abonma s petimi predstavami. Ob oktobra do aprila se tako že več let zapored vrstijo kvalitetne amaterske predstave različnih društev in skupin, ki s prostovoljnim delom dvigujejo raven ljubiteljske gledališke kulture. Ob njih se je občinstvo lahko nasmejalo ali zamislilo. Vsaka uprizoritev je bila prikazana na svojstven način, v njih pa se je zrcalilo predano ljubiteljsko delo vseh nastopajočih in življenje posameznih kulturnih skupin iz Slovenije.

Z namenom, da medse povabimo čim bolj raznolik repertoar iger, predvsem pa gledališke skupine tako iz oddaljenejših krajev Slovenije kot tudi naših zamejskih Slovencev, so se člani naše gledališke skupine 21. aprila 2018 pridružili ostalim ekipam ljubiteljskih gledališč iz celotne Slovenije, s katerimi so se srečali in družili na prvi Gledališki tržnici. Dogodek je potekal v Podgorju pri Slovenj Gradcu. Kot nakazuje že njen naziv, je omenjena tržnica namenjena izmenjavi znanj, izkušenj, gledaliških trikov, ne nazadnje pa tudi predstav. Ljubitelji odra so se sestali z namenom vzpostavitve stikov, ki jih bodo zagotovo vzdrževali in nadgrajevali. Na tržnici se je predstavilo ogromno raznolikih društev, izmed katerih je brez dvoma vsako po svoje dragoceno in zanimivo. Z idejo, spraviti gledališča pod isto  streho, je Koroški deželni teater naredil pomemben korak pri združitvi amaterskega gledališča v celoto in povezati entuziaste, ki v sebi nosijo ljubezen do odrskih desk. Za ta dogodek smo jim neizmerno hvaležni, saj je pripomogel k temu, da lahko vam, dragi sokrajani in ostali občani, ponudimo čim več kvalitetnih in raznolikih predstav gledaliških društev od blizu in daleč.

Še danes torej ostajamo zvesti abonmaju v želji, da tudi vi ostanete naši zadovoljni obiskovalci in gledalci. Obenem smo gledališčniki ponosni nase, da se premikamo naprej in žanjemo uspehe, predvsem pa za seboj puščamo zadovoljno občinstvo.

Prav vsled združevanja z amaterskimi igralci po Sloveniji smo postali tudi pridruženi člani skupine Neformalno združenje amaterskih gledališč. Z njimi ohranjamo stike preko družabnih omrežij kot tudi v živo na srečanjih, kjer poleg prijetne družbe poskrbimo še za strokovne posvete in izmenjave gledaliških predstav.

Kulturno umetniško društvo Rače, vse pravice pridržane. Ureja: KUD Rače, Admin: Eva Mustafa.