Vokalna skupina A cappella

Ansambel je 10-članska ženska zasedba z osnovnim sporedom pesmi in skladb iz slovenske kulturne dediščine kot tudi svetovne zborovske  literature. Skupina tekmuje na zborovskih tekmovanjih na regijskem nivoju, kjer je dosegla 3 srebrna in 2 zlati priznanji, pa tudi na državnem tekmovanju slovenskih zborov Naša pesem, s katerih je prišla bogatejša za dve bronasti in eno srebrno priznanje.

Pevke so posnele tri samostojne zgoščenke z naslovi O musica, 10 let prepevanja in Koncert s harfistko Tino Žerdin. V sodelovanju s KZ Škrjanček in VS Fantje na vasi pa so izdale še Pomladni koncert, Jesenski koncert, Ena zvezda gori gre in Renesančni madrigal in motet.

V tujini je A cappella večkrat prepevala na Hrvaškem in v  Avstriji. Leta 2014 so pevke nastopile na finalnem koncertu Sozvočenja v Slovenski filharmoniji v Ljubljani. Dekleta so večkrat povabljena v goste na  programih RTV Slovenija.

Vokalno skupino A cappella sestavljajo: Anja Lešić, Katja Vasić, Dora Ožvald, Teja Fuchs, Alja Majcen, Eneja Lina Berglez, Eva Mustafa, Lucija Dajčman, Neža Kavčič, Kaja Ričnik.

Ustanovitelj skupine in njen zborovodja je Tone Žuraj

Kulturno umetniško društvo Rače, vse pravice pridržane. Ureja: KUD Rače, Admin: Eva Mustafa.